Barion Pixel

A fotozasblog.hu Általános Szerződési Feltételei:

Az Általános Szolgáltatási Feltételek („ÁSZF”) tartalmazzák Illés Dániel e.v., mint szolgáltató (“Szolgáltató”) által üzemeltetett webáruház használatára vonatkozó általános szerződési feltételeket. Kérjük, hogy csak akkor vegye igénybe szolgáltatásainkat, amennyiben minden pontjával egyetért, és kötelező érvényűnek tekinti magára nézve. Jelen dokumentum nem kerül iktatásra, kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre (nem minősül írásba foglalt szerződésnek), magatartási kódexre nem utal.

A Szolgáltató kijelenti, hogy az ÁSZF megfelel a fogyasztóvédelmi előírásoknak, melyek az alábbi linken olvashatóak:

http://mintawebaruhaz.fogyasztovedelem.kormany.hu/hu/informaciok/aszf

 

Szolgáltató adatai

A szolgáltató neve: Illés Dániel egyéni vállalkozó

E-mail: info@fotozasblog.hu

Internet: https://fotozasblog.hu

Nyilvántartási szám: 20276565

Adószám: 60311076-1-43

Tárhelyszolgáltató: ATW Internet Kft.

 

Alapvető rendelkezések

1. A jelen Szabályzatban nem szabályozott kérdésekre, valamint jelen Szabályzat értelmezésére a magyar jog az irányadó, különös tekintettel a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény („Ptk.”) és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény vonatkozó rendelkezéseire. A vonatkozó jogszabályok kötelező rendelkezései a felekre külön kikötés nélkül is irányadók.

2. Jelenleg ezen az oldalon olvasható ÁSZF van hatályban, legutóbbi módosítása 2020. május 21-én történt.

3. A webáruház, mint szerzői jogi mű szerzői jogi védelem alatt áll, bármely részének felhasználása kizárólag a Szolgáltató hozzájárulásával lehetséges.

4. Rendelkezésre állás: a webáruház 0-24 rendelkezésre állással működik, a Szolgáltató mindent megtesz, hogy a weboldala és a webáruház folyamatosan a vásárlók (továbbiakban „Felhasználók”) rendelkezésére álljon.

 

Adatkezelési szabályok

5. A Szolgáltató külön oldalon tartja fenn az adatkezelési szabályok részletes leírását: Adatvédelmi tájékoztató

 

Megvásárolható termékek, szolgáltatások köre

6. A webáruházban megvásárolhatóak fizikailag létező termékek és digitális formában értékesített termékek (pdf fájlok és videó fájlok) egyaránt. A fentüntetett árak bruttó árak.

7. A webáruházban a Szolgáltató részletesen feltünteti a termék nevét, leírását, fotóját, a megvásárolható digitális dokumentumokról pedig fantáziaborító fotót jeleníttet meg. A weboldalon korábbi Felhasználók véleményezései is megjelennek a „Vélemények” menüpontban vagy a termékek oldalain a Vélemények fül alatt. A Felhasználók új értékeléseket is leadhatnak ugyanezeken a helyeken

8. Az akciós árak minden esetben adott időintervallumra vonatkoznak, melyet a Szolgáltató feltűntet a weboldalon.

 

Rendelés menete

9. A rendelést a „Webshop” menüponton keresztül tudja a Felhasználó elvégezni. A termékeket a „Kosárba” kell helyezni, majd a „Tovább a pénztárhoz” gombra kattintva véglegesíteni a tartalmát.

10. A kosárt használva a Felhasználó meggyőződhet a mindenkori fizetendő végösszeg mértékéről. Termékeket távolíthat el a kosárból, választhat a fizetési módok között.

11. Fizetési lehetőségek:

  • A Felhasználó választhat az online bankkártyás fizetés, a banki előre utalás, Paypal fizetés és fizikailag létező termék esetén utánvétes fizetés között.
  • Az online bankkártyás fizetések a Barion rendszerén keresztül valósulnak meg. A bankkártya adatok a kereskedőhöz nem jutnak el. A szolgáltatást nyújtó Barion Payment Zrt. a Magyar Nemzeti Bank felügyelete alatt álló intézmény, engedélyének száma: H-EN-I-1064/2013.

12. A szolgáltató webáruház köteles az igénybe vevő megrendelésének megérkezését az igénybe vevő felé elektronikus úton haladéktalanul visszaigazolni. A fotozasblog.hu webáruház ennek eleget téve a megrendelés leadása után 5-10 másodperc elteltével automatikus visszaigazoló levelet küld a Felhasználónak. Amennyiben e visszaigazolás az igénybe vevő megrendelésének elküldésétől számított 48 órán belül az igénybe vevőhöz nem érkezik meg, az igénybe vevő mentesül az ajánlati kötöttség vagy szerződéses kötelezettség alól. Megrendelés és annak visszaigazolása akkor tekintendő a szolgáltatóhoz, illetve az igénybe vevőhöz megérkezettnek, amikor az számára hozzáférhetővé válik.

 

A megrendelések feldolgozása és teljesítés

13. A kifizetett rendeléseket a Szolgáltató 24 órán belül teljesíti digitális termékek esetén, illetve 72 órán belül teljesíti és átadja a futárszolgálatnak fizikai termékek esetén.

14. Ha a Felhasználó a rendelés leadásától számított 48 órán belül nem teljesíti fizetési kötelezettségét, a Szolgáltató emlékeztető emailt küld a megrendelő számára.

 

Elállás joga

15. A digitális termékek online értékesítésére külön szabályozás olvasható az alábbi kormányzati oldalon:

http://mintawebaruhaz.fogyasztovedelem.kormany.hu/hu/informaciok/elallasi-es-felmondasi-jog

Ennek alapján a fotozasblog.hu oldalról megrendelt és utána letöltött termékekre nem érvényesíthető az elállás joga, a Szolgáltató pénzt nem térít vissza vásárlás után.

A fizikai termékekre a szokásos törvényi/rendeleti elállási szabályok vonatkoznak. Ennek értelmében a Webshopban történt vásárlás 14 napig visszamondható, a vásárlás napjától számítva a Felhasználó indoklás nélkül visszaküldheti a terméket és pénzvisszatérítést kérhet.

 

Garancia, jótállás

16. A Szolgáltató nem tud hagyományos értelemben vett garanciát vállalni az online értékesített termékekre. A Szolgáltató ugyanakkor vállalja, hogy ha a vásárló valamiért elveszíti a letöltött terméket (pl. számítógépe meghibásodik), akkor a Szolgáltató a Vásárló kérésére térítésmentesen biztosítja a megvásárolt dokumentumok egy újabb (legfrissebb) példányának letöltését.

A fizikai termékekre a mindenkori törvényi/rendeleti előírások érvényesek. A tartós használati termékekre 1 év jótállás érvényes, kivéve ahol a gyártó ennél hosszab időintervallumot biztosít. A Szolgáltató minden ilyen termékhez jótállási jegyet biztosít, mely tartalmazza a Felhasználó jogait és lehetőségeit.

A Garanciális (jótállási) igényeket az alábbi oldalon tudja a Felhasználó kezdeményezni a Szolgáltató irányába:

Garanciális ügyintézés

Panaszkezelés

17. Bármilyen kifogás/kérdés esetén a Szolgáltató 24 órán belül válaszol a Felhasználó megkeresésére. Panasz bejelentésére a Szolgáltató email-es és online (weboldal „Kapcsolat” menü) platformja is használható.

 

Vegyes rendelkezések

18. Szolgáltató és Felhasználó vitás ügyeiket békés úton próbálják rendezni. Felhasználó és a Szolgáltató a jelen Szabályzat hatálya alá tartozó, megegyezéssel 30 (harminc) naptári nap alatt nem rendezhető esetleges jogvitákra nézve kikötik a Budapesti Törvényszék illetékességét.

Budapest, 2022. július 9.